Wat zijn de populairste kledingstoffen van dit moment?

Kleding, de mens kan niet zonder. Maar naast dat kleding mooi moet zijn wil je natuurlijk ook wel dat de kleding comfortabel zit en voldoet aan de laatste trends. Met name dat is namelijk heel erg belangrijk. Maar om goede kleding te maken heb je natuurlijk ook kledingstoffen nodig. De keuze voor een kledingstof bepalen ook hoe comfortabel de kleding zit en hoe het eruit ziet. Dus het is belangrijk om te ontdekken welke kledingstoffen op dit moment heel populair zijn.

Duurzaamheid op de agenda

Allereerst is het belangrijk om te weten dat duurzaamheid steeds meer op de agenda komt te staan. Niet alleen bij onze overheid maar ook bij de bevolking leeft duurzaamheid steeds meer. Zij het door de stijgende inflatie en daarmee ook de hoge kosten voor het levensonderhoud, maar ook de toekomst van de aarde is belangrijk.

Kleding moet dus ook steeds meer voldoen aan de eisen van de duurzaamheid. Het is namelijk belangrijk dat kleding meerdere jaren mee kan gaan en ook op een duurzame manier geproduceerd wordt. Dit is dus een belangrijke factor voor de populariteit van kledingstoffen.

Katoen

Een van de kledingstoffen die weer terugkomen qua populariteit is katoen. Dat was natuurlijk de afgelopen jaren behoorlijk uit maar is weer enorm in opkomst en dat heeft te maken met het feit dat katoen heel duurzaam is en ook op een duurzame manier gewonnen wordt. Daardoor is katoen erg populair aan het worden.

Ook is katoen erg luchtig in de zomer en ademt het goed waardoor het ook een verkoelend effect heeft op een hete zomerdag. Geen vieze zweetplekken rondom de oksels dus. Katoen wordt namelijk ook veel gedragen in de tropen.

Polyester

Dit is een kledingstof die zeer duurzaam is doordat het bijna niet slijt. Daarom is dit een veel gebruikte kledingstof omdat het voor de producenten ook nog eens een hele goedkope stof is, de grondstoffen zijn laag en het rendement is daardoor hoog. Ook is polyester heel makkelijk in gebruik.

Lyocell

Een kledingstof die steeds populairder wordt bij het grote publiek is Lyocell. Dat heeft als reden ook doordat Lyocell zeer duurzaam is en biologisch afbreekbaar. Daardoor is het niet belastend voor het milieu en dit is op de lange termijn ook goed voor de aarde. Lyocell is ook nog eens zeer luchtig en dat maakt het een prettige stof om te dragen. 

Over

Ik denk dat er in alles schoonheid zit. Wat ‘normale’ mensen als lelijk ervaren, daar kan ik meestal wel iets moois in zien.

Aansluiten