Model worden, kan iedereen dat?

Het is de droom van vele jonge meisjes (en ook jongens!). Model worden. Maar hoe makkelijk of moeilijk is het nu precies om model te kunnen worden? Wat heb je ervoor nodig om model te worden en hoe word je dat nu precies? Als je model wilt worden dan is het belangrijk dat je weet wat er nodig is om model te worden. Want met talent alleen kom je er namelijk niet.

De looks

Allereerst moet je om model te worden beschikken over goede looks. Dat is natuurlijk logisch want je wordt het gezicht van een product of kledinglijn en dan is het belangrijk dat je representatief bent en over een mooi, verzorgd uiterlijk beschikt. Dat is heel erg belangrijk. Moet je dan super knap zijn om model te worden? Nee zeer zeker niet. Het is het totaalplaatje dat belangrijk is.

Het verschilt namelijk per opdracht welke eisen er aan het model worden gesteld. Er zijn namelijk ook modeshows waar zelfs oudere mensen voor gevraagd worden en bijvoorbeeld kale mannen. Het is dus absoluut niet zo dat je heel knap moet zijn om model te kunnen worden. Wel moet je uiteraard verzorgd zijn.

De lengte en confectiematen

Wat heel belangrijk is als je model wilt worden is dat je over een goede lengte beschikt en de juiste confectiematen. Dit kan per opdrachtgever ook weer verschillen dus als je bijvoorbeeld een steviger figuur wil dat niet zeggen dat je geen opdrachten binnen kunt halen. Maar opdrachten voor vollere modellen zijn wel minder gevraagd dan voor slankere modellen.

Er zit wel een groot verschil tussen bijvoorbeeld high fashion en de draagbare mode. High fashion is een hele andere wereld waar er ook veel hogere eisen worden gesteld aan de modellen dan bij de draagbare fashion. Bij high fashion werken namelijk de allergrootste designers van de wereld aan de kleding. Deze kleding is niet echt voor de verkoop bedoeld met ter inspiratie wat er mogelijk is.

Als het om draagbare mode gaat zijn de eisen die aan de modellen gesteld worden veel kleiner en dat heeft te maken met het feit dat het verkoopbaar moet zijn voor het publiek. Dan is het dus ook belangrijk dat je modellen hebt rondlopen met een haalbare confectiemaat. Want er zijn maar heel weinig mensen te vinden die maat 34 hebben. Dat is niet voor het grote publiek haalbaar.

Over

Ik denk dat er in alles schoonheid zit. Wat ‘normale’ mensen als lelijk ervaren, daar kan ik meestal wel iets moois in zien.

Aansluiten