De bekendste
modeontwerpers van Nederland

Nederland is een land wat best een bekende reputatie heeft in het gebied van de mode. Niet zo groot als natuurlijk Parijs, want dat is echt het Mekka van de fashion industrie maar toch doen wij het in ons kleine kikkerlandje ook niet zo heel erg slecht op het gebied van de mode. Nederland kent een aantal bekende modeontwerpers die ook internationaal zeker hun furore hebben gemaakt. En dat is iets waar we best trots op mogen zijn en aandacht aan mogen schenken. Wie zijn nu onze bekendste modeontwerpers?

Frans Molenaar

Een van de meest bekende modeontwerpers van Nederland is Frans Molenaar. Deze heeft Nederland internationaal gezien toch wel op de kaart weten te zetten. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Frans Molenaar zijn werk bereikte niet alleen de top van de modewereld maar ook de gewone mens kon zijn kleding gewoon kopen via o.a. C&A.

Frans Molenaar heeft helaas nooit echt de grote erkenning gekregen van Parijs, ondanks dat hij internationaal wel zeer gerespecteerd was. Zijn werk stond bekend als eigentijds en onderscheidend.

Frank Govers

Eind jaren 60 veroverde Frank Govers de modewereld in Nederland. Frank Govers wist op een unieke manier de modewereld te verfrissen. Met name onder de jeugd was Frank Govers erg populair. Dat kwam omdat hij zich liet inspireren door trends binnen de jongerencultuur. Dat was een grote inspiratiebron voor Frank Govers.

Untitled design (61)

Max Heymans

Een modeontwerper die zeker niet in dit lijstje mag ontbreken is toch overduidelijk Max Heymans. Bewust wordt Max Heymans als laatste genoemd in dit artikel omdat Max Heymans als een van de allergrootste modeontwerpers van Nederland wordt gerekend. En dat is uiteraard niet zonder reden. Max Heymans was in zijn gehele werk zeer uniek en onderscheidend.
Max Heymans kende een uiterst tragische start van zijn leven. Hij groeide op ten tijde van Tweede Wereldoorlog in een Joods milieu. Al op jonge leeftijd was Max bezeten van mode. Hij droeg vaak zijn moeders kleding en genoot van het maken van kleding. Zijn moeder is in de Tweede Wereldoorlog naar een concentratiekamp gebracht en aldaar overleden.
Na de oorlog was er in het American Hotel aan het Leidseplein de eerste modeshow van Max Heymans. Het duurde niet lang of Max Heymans wist de modewereld te veroveren.

Over

Ik denk dat er in alles schoonheid zit. Wat ‘normale’ mensen als lelijk ervaren, daar kan ik meestal wel iets moois in zien.

Aansluiten